Κρασί και απόσταγμα.

Το γλεύκος και το κρασί είναι προϊόντα του σταφυλιού και συνήθως περιέχουν πολλούς ζώντες μικροοργανισμούς που προκαλούν διάφορους μετασχηματισμούς ή αλλοιώσεις του προϊόντος είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο.

Για την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος πρέπει τα σταφύλια να είναι καλής ποιότητας , να γίνεται σωστή οινοποίηση, να υπάρχει καθαριότητα δεξαμενών, βαρελιών και του χώρου.

Από τα πρώτα κιόλας σταδία επιβάλλεται και η λεπτομερή παρακολούθηση του οίνου από υπεύθυνο οινολογικό εργαστήριο. Ο ρόλος μας εδώ είναι πολύ σημαντικός.

Με  τις νέες οινολογικές τεχνικές ,  την συνεχή παρακολούθηση του κρασιού μέσα στο χρόνο αλλά και τα νέα μη αλλεργιογόνα προϊόντα κατεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε μια πολύ καλή ποιότητα κρασιού. Το εργαστήριο μας  παρέχει όλες εκείνες  τις κατάλληλες συμβουλές με σκοπό την συνεχή επιμόρφωση του κάθε ερασιτέχνη οινοποιού.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή των αναλύσεων του κρασιού είναι τελευταίας τεχνολογίας , πλήρως αυτοματοποιημένα , πιστοποιημένα με iso και εγγυώνται το σίγουρο αποτέλεσμα και την ακρίβεια της μέτρησης σε κάθε ανάλυση εξαλείφοντας ταυτόχρονα το ανθρώπινο λάθος.

Αναλύσεις οίνου για τις κλασικές παραμέτρους.

  • PH, Be,ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ, ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΘΕΙΩΔΕΣ ,ΑΛΚΟΟΛΗ, ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΣΑΚΧΑΡΑ.

Εξειδικευμένες αναλύσεις οίνου.

  • ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΔΦΟ, ΕΝΤΑΣΗ ,ΑΠΟΧΡΩΣΗ.
  • ΜΗΛΙΚΟ ΟΞΥ.
  • ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΜΠΕΝΤΟΝΙΤΗ.
  • ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΩΧΡΑΤΟΞΙΝΗΣ Α.
  • ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΙΣΤΑΜΙΝΗΣ.
  • ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Ethyl Carbamate .
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ.
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.

Απόσταγμα.

  • Ανίχνευση μεθανόλης σε αποστάγματα.