Υποστήριξη Οινοποιείων

 

 

 

 

                                        

Παρέχεται υλική ,  αναλυτική ή  συμβουλευτική υποστήριξη οινοποιείου.

Υλική

Υλική υποστήριξη του οινοποιείου με οινολογικά πρόσθετα νέας γενεάς όπως ζύμες, ενζυμα, αμμωνιακά, τανίνες, αλβουμίνη, μπεντονίτη, τρυγικό, κιτρικό και άλλα  μη αλλεργιογόνα σκευάσματα από γνωστούς κατασκευαστές οινολογικών πρόσθετων του εξωτερικού.

Αναλυτική

Η Ακρίβεια των μετρήσεων και η γρήγορη εξυπηρέτηση κατά την διάρκεια του τρύγου ικανοποιούν κάθε επαγγελματία οινοποιό για την γρήγορη  λήψη των αποφάσεων.

Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την διεξαγωγή των αναλύσεων  του κρασιού είναι τελευταίας τεχνολογίας , πλήρως αυτοματοποιημένα , πιστοποιημένα με iso και εγγυώνται το σίγουρο αποτέλεσμα και την ακρίβεια της μέτρησης  σε κάθε ανάλυση εξαλείφοντας ταυτόχρονα το ανθρώπινο λάθος.

Αναλύσεις οίνου για τις κλασικές παραμέτρους.

  • PH, Be,ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ, ΟΛΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΘΕΙΩΔΕΣ ,ΑΛΚΟΟΛΗ, ΠΤΗΤΙΚΗ ΟΞΥΤΗΤΑ, ΣΑΚΧΑΡΑ.

Εξειδικευμένες αναλύσεις οίνου.

  • ΧΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΔΦΟ, ΕΝΤΑΣΗ ,ΑΠΟΧΡΩΣΗ.
  • ΜΗΛΙΚΟ ΟΞΥ.
  • ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΜΠΕΝΤΟΝΙΤΗ.
  • ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΩΧΡΑΤΟΞΙΝΗΣ Α.
  • ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΙΣΤΑΜΙΝΗΣ.
  • ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ Ethyl Carbamate .
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ.
  • ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.

Συμβουλευτική

Πριν από  έναρξη του τρύγου  πραγματοποιούνται συσκέψεις στο οινοποιείο και στο εργαστήριο  για την οργάνωση   και τον συντονισμό των εργασιών του οινοποιείου και του εργαστηρίου. Αποφασίζεται η χρήση συγκεκριμένων  οινολογικών υλικών και δημιουργούνται ταυτόχρονα οινολογικών πρωτόκoλλα για κάθε ποικιλία ξεχωριστά.

Από την έναρξη του τρύγου μέχρι και την τελική εμφιάλωση του οίνου  πραγματοποιούνται επισκέψεις στον χώρο παραγωγής , διαρκής έλεγχος των παραμέτρων που επηρεάζουν τον οίνο και τα χαρακτηριστικά του , καθώς επίσης  και συνεχείς εργαστηριακές αναλύσεις.

Μετά το τέλος των αλκοολικών ζυμώσεων πραγματοποιείται  σε μηνιαία  βάση εργαστηριακός και οργανοληπτικός έλεγχος των κρασιών, και εφαρμόζονται πρωτόκολλά διαχείρισης του οίνου μέχρι την τελική εμφιάλωση αυτού.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

  • ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ  ΕΥΒΟΙΑ  340 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΚΤΗΜΑ ΤΡΟΥΠΗ  ΤΡΙΠΟΛΗ  150 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ ΘΗΒΑ 500 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ ΚΡΗΤΗ  150 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ 400 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΜΠΛΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  ΘΗΒΑ  2500 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ 40 ΤΟΝΟΥΣ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΚΡΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΙΟΥΔΑΚΗ ΚΡΗΤΗ 120 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΝΤΟΥΡΑΚΗ 150 ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ 200 ΤΟΝΟΥΣ ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 25 ΤΟΝΟΙ. ΚΩΣ
  • ΚΑΝΑΒΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ 120 ΤΟΝΟΥΣ  ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
  • ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΘΗΒΑ  50 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΣΑΠΟΥΝΑΚΗΣ ΒΡΥΣΕΣ ΧΑΝΙΩΝ 50 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΠΟΥΡΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 150 ΤΟΝΟΥΣ
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΜΗΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΤΑ
  • ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗΣ.
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΠΑΝΤΡΑ ΜΩΛΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.
  • ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΠΑΓΩΝΑ 12 ΤΟΝΟΥΣ ΘΗΒΑ