Το ελαιόλαδο, εξαιτίας των θρεπτικών και βιολογικών του ιδιοτήτων αποτελεί ένα βασικό συστατικό στο διαιτολόγιο των κατοίκων ορισμένων περιοχών της γης από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Μεγάλο ρόλο παίζει λοιπόν και η σύσταση του, βάση της οποίας κατατάσσεται και σε κατηγορίες .
Στο ελαιόλαδο πραγματοποιούνται οι βασικές αλλά και εξειδικευμένες αναλύσεις όπως:
- Οξύτητα
- Εξασθένιση του φωτός στα 232 nm (K232)
- Εξασθένιση του φωτός στα 270 nm (K270)
- ΔΚ
- Αριθμός υπεροξειδίων
- Δοκιμές νοθείας.¨
- Προφίλ λιπαρών οξέων
- Υπολειματικότητα φυτοφαρμάκων
Μετρήσεις υγρασίας & ελαιοπεριεκτικότητας σε ελαιοπυρήνες.
Μετρήσεις ελαιοπεριεκτικότητας σε απόβλητα ελαιοτριβείων.