ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ 2017 ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΥΓΟ ΤΟΥ 2017 ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ.
Read More »ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΡΥΓΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΙΝΩΝ
Στα πλαίσια της συνεχούς βελτίωσης και ανάπτυξης του εργαστηρίου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα συστήματα αναλύσεων μας, προστέθηκε ο Αυτόματος Αναλυτής Τρυγικής Σταθεροποίησης Criocheck TM .
Η τρυγική σταθεροποίηση και ο έλεγχος της είναι μια από τις σημαντικότερες προεμφιαλωτικές διαδικασίες, αφού διασφαλίζει ότι ο προς εμφιάλωση οίνος δεν θα καταβυθίσει άλατα τρυγικού καλίου ή ασβεστίου στη φιάλη.
Είναι εύκολα κατανοητό ότι οποιαδήποτε παραγωγή ιζήματος στη φιάλη ισοδυναμεί με πολύ μεγάλο κόστος για τον οινοποιό και το κύρος του καθώς θα πρέπει να αποσύρει την παρτίδα από την κατανάλωση.
Ο Αυτόματος Αναλυτής Τρυγικής Σταθεροποίησης Criocheck TM είναι η αξιόπιστη λύση που θα σας κατευθύνει στην όλη διαδικασία Τρυγικής Σταθεροποίησης του οίνου σας, οικονομικά και με ασφάλεια.
Το σύστημα παρέχει τις παρακάτω αναλύσεις:
- Μini Contact: υπολογίζει την καθίζηση του τρυγικού καλίου εκφράζοντάς τη σε διαφορά αγωγιμότητας (μSiemens). Η διαφορά αυτή και ο ρυθμός πτώσης της, καθορίζει την σταθερότητα του οίνου.
- Saturation Temperature Αλάτων Τρυγικού Καλίου (Tsatk): Εκφράζει την ελάχιστη θερμοκρασία κατά την οποία το όξινο τρυγικό κάλιο παραμένει διαλυτό στο σταθεροποιημένο κρασί. Η παράμετρος αυτή είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την εκτίμηση της σταθερότητας σε συνδυασμό με το γράφημα της διαφοράς αγωγιμότητας, ειδικά για τους οίνους που εξάγονται.
- Saturation Temperature Αλάτων Τρυγικού Ασβεστίου (Tsatc): Εκφράζει την ελάχιστη θερμοκρασία κατά την οποία το τρυγικό ασβέστιο παραμένει διαλυτό στο κρασί. Επίσης εξαιρετικά χρήσιμη πληροφορία για τους οίνους που εξάγονται.
Το εργαστήριο μας και εγώ προσωπικά είμαστε στην διάθεση σας, για να σας ενημερώσουμε, πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην επιλογή της οικονομικότερης και ταυτόχρονα της ασφαλέστερης διαδικασίας σταθεροποίησης του οίνου σας, καθώς και να σας κατευθύνουμε εφόσον το επιθυμείτε κατά την διαδικασία της.
Read More »ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΥΓΟ 2016 ΣΤΗΝ ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.
ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ 2016 ΣΤΗΝ ΑΣΚΡΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Read More »
ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2017
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ENOLAB ΜΕ 6 ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΤΗΜΑ ΜΕΝΕΞΕ, ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΝΤΟΥΡΑΚΗ, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΡΟΥΠΗ, ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ.
Read More »ΚΡΙΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΙΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2014
Ο Γρηγόρης Ι. Βρεττός για πρώτη φορά επιλέγεται ως κριτής για τον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου της Θεσσαλονίκης.
Η Enolab.gr για ακόμα μία φορά ξεχωρίζει.
Read More »Χορηγεία ανάλυσης νερού για το 5ο Γυμνάσιο Θήβας.
Τα παιδιά του 5ου Γυμνασίου Θήβας στα πλαίσια προγράμματος περιβαλλοντικής αγώγής με τίτλο <Νερό – Αειφόρος Ανάπτυξη και Περιβάλλον> και με την ευγενική χορηγεία του εργαστηρίου της Enolab είναι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουν ότι << Το νερό του σχολείου μας και κατ’ επεκταση όλης της περιοχής είναι κατάλληλο για πόση. Αυτό έδειξαν οι αναλύσεις δείγματος νερού από την βρύση του εργαστηρίου μας.>>
Η Enolab χαίρεται να βοηθά την τοπική κοινωνία και επιβραβεύει την προσπάθεια των ευαισθητοποιημένων μαθητών και καθηγητών με χορηγείες.
Διαβάστε περισσότερα στο λίνκ.
http://exeisminima.gr/blog/2012/02/nero-5oygymnasiou-thivas/
Read More »Επαγγελματικό ταξίδι στην Νέα Ζηλανδία για την οινοποιητική περίοδο 2012 και 2013.
Eπαγγελματικό ταξίδι στην Νέα Ζηλανδία για τρύγο .
Η Enolab ειναι το μοναδικό εργαστήριο που έχει πραγματοποιήσει 2 τρύγους στο εξωτερικό. Οινοποιητική περίοδος 2012 και 2013.
Read More »Γρηγόρης Βρεττός | Συνέντευξη στο www.exeisminima.gr/ Σεπ 2010
Ο Γρηγόρης Ι.Βρεττός τελείωσε τις σπουδές του και από το 2009
Read More »2008 Red on Black Nemea Mitravelas Estate
As the largest in size appellation planted to one grape, Nemea has much going for it
Read More »